KLIK DISINI UNTUK MELIHAT SEMUA ARTIKEL

Isu IC warga asing - anonymous pertikai, semut jawab [VIDEO bukti]

Ok tadi gua up entri kontroversi - menjelang PRU13 - contoh IC pengundi warga asing?. macam biasa, gua dah agak mesti ada komen mempertikaikan isu ni. contohnya seperti di bawah..

Anonymous said... Adakah dengan sekeping ic yg ini boleh menyebabkan pr kalah.... dan adakah dengan sekeping gambar ini boleh kita anggap sebagaimana yg kamu tafsir? Dan kita bileh dakwa bahawa gbar ini adalah telah diedit....cause...no kod negeri itu adalah kot negeri dalam malaysia. jangan mudah terima maklumat yg tidak benar...waallahuallam...pemastautin sementara IC biru?

Dia pertikaikan kod negeri pada IC tersebut. ok fine. gua salin balik nombor IC-nya iaitu 801101-06-6085 dan gua buat carian di website JPN. gua cari dekat semakan status permohonan, di sini [http://semakan.jpn.gov.my/semak_kpt/]
Dipendekkan cerita, hasilnya didapati IC tersebut telah siap dan SEDIA UNTUK DIAMBIL. boleh rujuk video di bawah n. saja gua rakam dengan kamera sebagai bukti yang gua bukannya reka cerita atau edit pakai photoshop. lu orang boleh test sendiri dekat link JPN yang gua letak dekat atas tu. itu pun kalau belum ada 'tangan ghaib' yang padam dari database dia la. kah kah kah!Notasemut : maknanya orang yang tangkap gambar IC tersebut ialah 'orang dalam'. mustahil kita boleh tangkap gambar IC yang masih berada dalam simpanan pihak JPN ye dak? apa tujuan dia tangkap dan bocorkan? haa kenapa?

Ini contoh IC pemastautin tetap - rujuk SINI

Ini contoh IC pemastautin sementara - rujuk SINI

Sumber: http://semutmalaysia.blogspot.com/

 
Load Counter