KLIK DISINI UNTUK MELIHAT SEMUA ARTIKEL

Pengajaran: Jangan komer buat!!

Aku suka artikel ini. Bukan sebab suka ia berlaku, tapi ia boleh dijadikan pengajaran. Jadi... here it is... aku copypaste dari sini  untuk N3 di sini pulak.

Oleh itu, setiap kali komer nak ke tandas, especially tandas awam, ingat kejadian ngeri ini. Kalau boleh.... guna tandas cangkung but NEVER cangkung atas duduk. Bahaya.... It happenned to this poor fellar and it can also happen to you, na'uzubillah.


Beringat sebelum terkena!!

Tuesday, November 08, 2011 - Akibat Mencangkung Diatas Mangkuk Tandas Duduk

Percaya ataupun tidak banyak dikalangan orang ketika menggunakan tandas , terpaksa naik dan mencangkung di atas tandas mangkuk untuk menghindari dari duduk di mangkuk tandas awam yang kadang kalanya untuk mengelak dari kekotoran.

Bagaimanapun tindakan ini akan mengakibatkan kita berada pada posisi yang sangat berbahaya.Mencangkung pada saat menggunakan tandas mangkuk duduk sangat dilarang, kerana bahannya terbuat dari seramik / porselein, tidak mampu untuk menampung berat seluruh badan pada satu masa.

Lihat gambar dibawah, ini adalah peristiwa yang benar-benar terjadi, dimana mangkuk tandas duduk terbelah dan pecah ketika seorang gadis duduk mencangkung saat menggunakannya.

Note: Tandas baring xder ke? kikikiki...

PencacaiSeMalaysia

Nampak tu akibatnya. Eeee..... ngerinya. Salahguna tandas.... boleh jadi satu perangkap.Sumber: http://motherof3mohd.blogspot.com/

 
Load Counter