KLIK DISINI UNTUK MELIHAT SEMUA ARTIKEL

BN Belanja Duit Siapa? Jangan Jadi BINGAI!

Saya petik:

Kemiskinan: Muhyiddin cabar pembangkang tawar RM10 bilion

[BH] BINTULU: Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata kerajaan Barisan Nasional (BN) telah membelanjakan puluhan bilion ringgit untuk membasmi kemiskinan di Sarawak berbanding RM1 bilion dijanjikan dalam manifesto pakatan parti pembangkang bagi pilihan raya negeri Sarawak.

Timbalan Perdana Menteri seterusnya mencabar parti pembangkang menyediakan dana sebanyak RM10 bilion untuk membasmi kemiskinan di Sarawak.

Katanya kerajaan BN sudah mengurangkan kadar kemiskinan di Sarawak kepada hanya tiga paratus sekarang berbanding 60 ke 70 peratus 20 tahun yang lalu.

"Sekali pandang tawaran (pembangkang) hebat, kalau betul-betul serius letak RM10 bilion, sebab kita sudah beri berpuluh bilion... lebih daripada itu," katanya kepada pemberita selepas melakukan tinjauan mesra selama setengah jam di Pasar Utama Bintulu di sini hari ini.

Katanya cadangan penubuhan Dana Pembasmian Kemiskini sebanyak RM1 bilion untuk menangani keluarga di bawah paras kemiskinan dalam manifesto pakatan pembangkang hanya satu tawaran manis untuk menarik sokongan pengundi di Sarawak dan ia sebenarnya tidak mampu untuk dilaksana seperti apa yang berlaku di Selangor yang berada di bawah pemerintahan Parti Keadilan Rakyat (PKR).....


P/s: Selama hari ini, kerajaan BN belanja dan salah guna wang berbilion ringgit itu duit siapa? Duit UMCO? Duit BN? Kalau sudah tahu sumber duit itu janganlah BINGAI cabar pembangkang sediakan RM10 bilion!!! Kalau Mahiaddin mahu bukti, suruhlah orang Sarawak UNDI PR. Biar segala cabaran itu dapat dibuktikan!


Yang wajar rakyat Sarawak persoalkan ialah angka yang diberikan oleh Mahiaddin. Kata Mahiaddin kadar kemiskinan di Sarawak hanya 3 peratus. Kah kah kah, Siapa yang mahu percaya? Silakan!!!


Lebih 50 tahun BN perintah Sarawak, Taib Mahmud dan kroni kaya, rakyat terus merempat!!!

Sumber: http://duniacacamarba.blogspot.com/
 
Load Counter